Повернутися до огляду рецептів

Горіховий чізкейк з фруктовим джемом

ЧАС ПРИГОТУВАННЯ

25 хвилин

ПОРЦІЙ

12

Інгредієнти

  • 140 г пісочного печива
  • 40 г фундука
  • 90 г вершкового масла + 20 г для змащування форми
  • 5 г кориці
  • 600 г Philadelphia Original
  • 200 мл вершків (33-35% жирності)
  • 20 г швидкорозчинного желатину
  • 2 столові ложки соку лайма (або лимону)
  • 80 г цукру
  • 75 г фруктового джема (будь-якого на ваш смак)

Приготування

  • КРОК 1 Перебийте печиво в дрібну крихту. Злегка розтопіть вершкове масло, змішайте з крихтами печива, додайте корицею. Кілька ложок суміші залиште для декорування. Форму (22-24 см Ø) змастіть маслом, розподіліть пісочну основу, утрамбуйте, щоб вийшов щільний корж з бортиками. Бажано, щоб форма була роз'ємною.

  • КРОК 2 Збийте вершки до білих піків. Повільно змішайте їх вінчиком з крем-сиром Philadelphia, 2 ст.ложками соку лайма і цукром.

  • КРОК 3 Желатин розчініть у невеликій кількостиі холодної води і залиште набухати на 30 хвилин. Далі желатин перелийте в сотейник і прогрійте, помішуючи, на повільному вогні до повного розчинення всіх крупинок.

    Швидко змішайте з сумішшю з крем-сиру.

  • КРОК 4 На основу з печива викладіть половину кремової суміші. Змішайте другу половину сирної суміші з джемом і викладіть новий шар. Охолоджуйте пиріг у холодильнику не менше 4 годин. Прикрасьте рештою крихти.

    Смачного!